Plex media server

Plex

Jag har under en tid nu testat media servern Plex, den kan installeras på OSX eller Win, tyvärr finns ingen version till Linux ännu. Den är gratis att ladda ner här
Media servern samlar alla dina media behov under en applikation och gör den lättåtkomlig från TV-soffan genom den lätta navigeringen som i mitt fall fungerar utmärkt med apple remote.
Jag har en iMac som jag har kopplat till min TV (LG 42 tum), med plex media server kan jag enkelt navigera genom mina filmer, Tv-serier, musik och bilder. Plex söker reda på information om film/tv och album och presenterar detta i ett snyggt gränsnitt.

Server möjliggör även att du kan “streama” dina filmer från server så du aldrig behöver lämna dina filmer hemma längre:) Till Plex kan du även ladda hem en uppsjö med tilläggsprogram som Youtube, Vimeo, TED-talk, jag kan verkligen rekommendera att installera ett flertal av dessa.
Plex finns även som applikation till iPhone och Android detta är verkligen trevligt när man sitter i soffan och tittar på en film så kan man fortsätta titta på den på mobilen när man gått och lagt sig:)

Taggar: , , ,
Kategoier: iPhone, Mobil, Övrigt

2 kommentarer

dajjen skrev    

Måste bara säga att nu har Plex en uppdaterad version med en ny tjänst som heter myPlex som gör det löjligt enkelt att dela din server med dina vänner och över internet, we like:)

Postad 2011-12-18

Android-utvecklare skrev    

MyPlex kommer att ta över hela marknaden inom en snar framtid.

Postad 2011-12-20

Lägg till din kommentar


Namn *

Email *

Webbsida

Din kommentar